top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Європейські виміри сталого розвитку. Відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція

20-21 жовтня провела свою роботу ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів інтенсивної роботи були представлені понад 100 доповідей з усіх аспектів сталого розвитку Європи та викликів сьогодення.



Із вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук. Від Національного Еразмус+ офісу науковців привітав експерт офісу Петро Крайнік.



Пленарні доповіді, крім науковців кафедри екологічної безпеки та охорони праці представили колеги та надійні партнери з Університету Масарика (Чехія) та Лундського Університету (Швеція).



Незважаючи на військовий стан, науковці України та Європейського Союзу активно відгукнулися на запрошення взяти участь у конференції. Свій науковий доробок представили науковці з університетів і наукових центрів Києва, Вінниці, Львова, Ніжина, Кам’янського, Білої Церкви, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Рівного, Черкас, Кам’янця-Подільського, Ірпеня,Університету Масарика (Чехія), Дрезденського технічного університету (Німеччина), Сілезійського технологічного університету (Польща), Лундського Університету (Швеція). Окремо маємо відзначити мужність і відданість учасників конференції з тимчасово окупованих Мелітополя і Херсона та прифронтових Миколаєва і Харкова, які знайшли можливості особисто представити свої доповіді.



Великий інтерес викликав круглий стіл «Відновлювана енергетика у післявоєнному відновленні України» за участю провідних експертів галузі: голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та керівника Української технологічної компанії Євгена Лукашевича.



Щира подяка всім учасникам конференції – науковцям, викладачам, виробничникам, студентській молоді за змістовні доповіді та плідні дискусії, окреслені проблемні питання та пропозиції для їх вирішення.

Результати конференції найближчим часом будуть представлені у матеріалах конференції, а також у щорічному збірнику наукових статей.

Віримо, що наступна конференція буде проведена у мирній країні переможців, а потреба в організації секції «Російська агресія як загроза сталому розвитку Європи» відпаде за відсутності агресора.

Щира дяка Збройним Силам України за можливість продовжувати наукову і викладацьку діяльність!

18 переглядів0 коментарів
bottom of page