top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Знайомство з захоплюючим світом виноробства на відкритій лекції з екології харчових виробництв

Студенти-екологи 4 курсу та викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці познайомилися з захоплюючим світом виноробства під час відкритої лекції на тему "Технологія та екологія виробництва вина" з дисципліни "Екологія харчових виробництв". Лектор Оксана Салавор розповіла про історію виникнення вина, класифікацію вин за кольором, вмістом цукру, спирту, вуглекислоти тощо. Основні способи виробництва вина, витримка вин, обладнання для виробництва виноматеріалів та їх обробки, використання допоміжних компонентів в процесі виноробства - тонкощам професії винороба можна вчитися все життя.

Але кожна виготовлена пляшка вина залишає досить суттєвий екологічний слід. В процесі виробництва вина утворюються відходи та вторинні матеріальні ресурси, які варто раціонально переробляти; велика кількість стічних вод, що потребують очищення, та спостерігається забруднення атмосфери під час технологічного процесу та при транспортуванні. І тільки кваліфікований еколог може вирішити ці питання, в тому числі і завдячуючи вивченню дисципліни "Екологія харчових виробництв".


Екологізація будь-якої галузі харчової промисловості під силу нашому випускнику-екологу. Це не завжди легко, але дуже цікаво!

3 перегляди0 коментарів
bottom of page