top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Кафедра екологічної безпеки та охорони праці активно долучається до вирішення екологічних проблем

За ініціативи "Київводоканалу" та Асоціації «Укрводоканалекологія», вже декілька років поспіль, проходить безстрокова акція «СТОП ФОСФАТИ».

Через фосфати катастрофічно знижується придатність води для питних потреб населення та зростає ризик поширення інфекційних хвороб, завдається непоправна шкода флорі і фауні наших водойм. Ці сполуки містяться майже в усій побутовій хімії, в оселі кожного українця. Вони дуже небезпечні для здоров’я людини та можуть стати причиною алергії, дерматиту, захворювання нирок, навіть отруєння. Позбутися фосфатів дуже складно. Не допомагає навіть багаторазове полоскання білизни чи посуду під проточною водою.

Акція «Стоп фосфати» спрямована на відмову від фосфатовмісних мийних засобів та перехід на безфосфатні. Одним із пунктів акції також є посилення контролю за підприємствами, які використовують у своїй діяльності шкідливі речовини та скидають неочищені стоки до наших водойм. Але єдиним дієвим методом вирішення цієї проблеми є заборона використання фосфатовмісної побутової хімії на законодавчому рівні.

До даного заходу долучаються екологи, політики, вчені, активна молодь та усі небайдужі громадяни. Студенти та викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці неодноразово приймали участь у заходах спрямованих на вирішення даних екологічних проблем.

ПРОСИМО долучитись до ПІДПИСАННЯ ПЕТИЦІЇ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ з відповідною вимогою https://petition.president.gov.ua/petition/100054?fbclid=IwAR0Pwf5OvQaeF49XV391ASIm9ByJe5X8ImyWNmKG1g7Gu1RiPPUTj6XNYSo

Петицію було створено Київським КП "Плесо". Для того, щоб її розглянув Президент петиція повинна до 1 жовтня 2020 року зібрати 25 тисяч підписів від небайдужих громадян. Наразі є лише трохи більше 4 тисяч підписів ☹ Просимо Вашої допомоги:

· Підписати петицію особисто

· Розповсюдити на особистих і робочих сторінках у соцмережах

· Поширити у групах студентів, колег

· Розповідати про те, чому проблему забруднення водойм фосфатами треба вирішувати зараз

Долучайтесь! Разом ми зможемо набрати достатню кількість голосів і зрушимо справу з місця!

12 переглядів0 коментарів
bottom of page