top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Міжнародна зимова школа - новий досвід співпраці університетської спільноти та середньої освіти

22 січня на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України».



Онлайн-акція проходила за підтримки проєктів Жана Моне програми ЄС Еразмус+, що реалізуються на кафедрі, і була спрямована на розвиток активної співпраці між університетською спільнотою та представниками середньої освіти України.



Школу відкрив ректор Національного університету харчових технологій, професор Олександр Шевченко. До привітання учасників також долучилися деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентка Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ офісу в Україні Петро Крайнік, заступниця директора Національного Центру МАН Тетяна Пещерина та академічний координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA, завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці, професор Ігор Якименко.



Школа зібрала рекордну кількість учасників – 258 осіб практично з усіх куточків України – Києва, Львова, Одеси, Миколаєва, Харкова, Чернігова, Черкас, Вінниці, Житомира, Рівного і багатьох інших міст, містечок та селищ. Учасники різного віку та статусу – школярі, вчителі, директори шкіл та колеги з університетської освіти і, зокрема багатьох кафедр нашого університету були активними учасниками заходу.



Насичена програма Школи включала виступи експертів від університетської екологічної освіти (Оксана Ничик, Ігор Якименко, Сергій Кириленко), від Національного Еразмус+ офісу в Україні (Петро Крайнік), від експертів зі шкільної освіти (Тетяна Коблюк, Ольга Пруцакова), екологічного бізнесу (Євгеній Лукашевич), яскраві презентації студентів-екологів різних курсів (Ірина Гулевата – учасниця академічних обмінів програми Еразмус+, що зараз перебуває у Щецинському університеті, в Польщі, Валерія Вишнева, Катерина Козодой, Валерія Кожан, Станіслав Усенко) та випускників кафедри (Євгеній Шаповалов). Крім того, студенти-екологи (Єлизавета Корецька, Станіслав Усенко та Володимир Іщенко) провели для учасників Школи віртуальний відео-тур нашим університетом.




Загальний висновок Школи та Круглого столу, що відбувся наприкінці насиченого та плідного робочого дня (попри те, що це була субота), – ініціатива важлива, цікава всім учасникам і має бути продовжена. Тож, Школа досягла своєї мети – університет має нових друзів, партнерів і живий інтерес шкільної молоді, наших майбутніх вступників до екологічних викликів сучасного світу.




18 переглядів0 коментарів
bottom of page