top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

28 квітня - День охорони праці

28 квітня Україна разом з усім світом відзначає День охорони праці!

Цього року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Зупинемо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя».

Завдання роботодавця – створити безпечні умови праці на робочих місцях. Атака нового коронавірусу – випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи.



Що допомагає зберігати спокій та порядок у надзвичайних ситуаціях? Чіткий план дій. Керівник має в критичні моменти заряджати команду працівників впевненістю. А впевнений той, хто знає, що робити.



Поясніть працівникам, що наразі єдиний спосіб захиститися – це профілактика. Забезпечте працівників засобами гігієни та дезінфекції – милом, антисептиками на спиртовій основі, тощо. Запровадьте чіткий режим провітрювання через кожні дві години. Контролюйте, як прибирають приміщення. Наголосіть працівникам на ключовому правилі «Руки – відстань – обличчя»: часто мийте руки теплою водою з милом щонайменше 20 секунд чи обробляйте дезінфекційними засобами з вмістом спирту щонайменше 60%; уникайте близького контакту з тими, хто має кашель. Відстань – хоча б 1 м; не торкайтеся очей, носа та рота немитими руками. Правила прості, але саме вони разом з імунітетом працюють нашим щитом. Ці правила експерти сформували за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).



Розмістіть на корпоративному ресурсі відповіді на запитання, що працівники ставлять найчастіше щодо COVID-19. Проведіть міні тренінг «Як правильно використовувати захисну маску». Проінформуйте працівників про те, що температура тіла 37,30С – це перший сигнал, що потрібно залишатися вдома. Прийом жарознижувальних препаратів не лікує, а лише маскує інфікування. Пропишіть порядок дій хворого працівника та керівника, наприклад, у правилах внутрішнього трудового розпорядку.



Обізнаність та поінформованість – найпотужніша зброя в сучасному світі. Дослухаємось до порад ВООЗ та МОЗ: дотримуємося гігієни та безпечної відстані, звертаємо увагу на сигнали власного організму та не нехтуємо зверненням до лікаря за симптомів респіраторної хвороби.



З нагоди свята викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом з фахівцями відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ бажають усім працівникам міцного здоров’я, витримки, незламної сили духу, оптимізму. І обов’язково щоб наше життя складалося лише з щасливих випадків, а робота приносила радість, відчуття задоволення і, звичайно захищеності!

6 переглядів0 коментарів
bottom of page