top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Бажаєш отримати грант чи долучитись до програм академічної мобільності? Нові можливості!


1. Ви - майбутній дослідник, який має яскраві ідеї для створення кращого майбутнього для всіх? Ваше дослідження присвячене реалізації цілей сталого розвитку? Ви маєте бажання змінити світ?

Запрошуємо до участі в двотижневому екологічному форумі в Німеччині BMBF GREEN TALENTS AWARD 2020 магістрів, аспірантів та молодих спеціалістів, які мають не більше трьох років професійного досвіду (виключаючи професійний досвід роботи, здобутий у межах наукового ступеня) та спрямуванням на сталий розвиток.


2. До 1 червня 2020 року українці мають можливість подати заявку на отримання стипендії для навчання у виші Казахстану. У 2020 році ця країна виділяє стипендії на навчання за такими рівнями: «Бакалавр» – 490 місць, «Магістр» – 50 місць, «Доктор філософії» – 10 місць. Деталі за посиланням https://www.science-community.org/ru/node/213976?spush=Z19uYXRhbEB1a3IubmV0



3. Міжнародний фонд "Відродження" (МФВ), оголошує конкурс "Виявлення зловживань щодо довкілля та використання природних ресурсів”.

Наразі все гостріше на порядок денний виходять питання зміни клімату. Позитивним фактором є зміна свідомості суспільства, активна робота ініціатив, спрямованих на захист довкілля у різних сферах: боротьба із вирубкою лісів, забрудненням повітря, водних ресурсів, адвокація правильного поводження з відходами тощо. Це є важливим внеском у збереження природи та протидії згаданим змінам клімату. Проте негативним чинником залишається корупція, яка завдає невиправної шкоди довкіллю та природнім ресурсам, хоча на перший погляд, такий зв’язок не завжди є очевидним. Непоодинокими є випадки, коли через корумпованих посадовців стаються значні обсяги викидів шкідливих речовин у повітря чи водойми, проводиться незаконний видобуток корисних копалин, забудовуються природоохоронні зони чи злочинно вирубуються ліси, але мешканці не завжди можуть пов‘язати ці факти з корупцією у конкретних органах влади.  

З метою виявлення найбільш актуальних проблем, корупційних ризиків і факторів, а також конкретних випадків корупційних правопорушень відносно довкілля оголошується цей конкурс.

Мета конкурсу – виявлення, широке висвітлення зловживань та фактів корупції щодо довкілля та використання природних ресурсів, звернення у разі потреби до відповідних органів публічної влади щодо таких фактів, а також розробка онлайн інструментів, спрямованих на зменшення можливостей для зловживань у зазначеній сфері.

Деталі тут.



16 переглядів0 коментарів
bottom of page