top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Обговорення актуальних проблем безпеки життєдіяльності

12 грудня Міжнародною Академією безпеки життєдіяльності за участі ДУ «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці» Державної служби України з питань праці проведено круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми безпеки життєдіяльності – енергобезпека, енергоресурсозбереження, інноваційні технології в охороні праці».

Метою заходу було обговорення стратегічних напрямів забезпечення безпеки життя та здоров’я людини у різних сферах суспільної діяльності. У роботі круглого столу приймали учать фахівці та вчені Національної академії наук України, міністерств України, Державної служби України з питань праці, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження України, фахівці національних вищих навчальних закладів МОН України. Наш університет представила доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Романенко з доповіддю: «Аналіз ефективності системи управління охороною праці в Україні».

Учасники заходу обговорили сучасний стан виробничого травматизму та умов праці на вітчизняних підприємствах, напрями впровадження міжнародних стандартів з безпеки праці, зміни законодавства у сфері промислової безпеки та охорони праці та їх вплив на науково-технічну підтримку державного нагляду, проблеми енергозбереження та енергоменеджменту. Під час круглого столу зав’язалася жвава дискусія щодо впровадження енергоефективних та інноваційних технологій в Україні. Серед рекомендацій запропонованих фахівцями – розробка єдиного Порядку організації охорони праці в Україні на основі ризик-орієнтованого підходу для забезпечення впровадження директив Європейського Союзу у сфері безпеки та гігієни праці.




24 перегляди0 коментарів
bottom of page