top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Креативні лабораторні

Цьогоріч вперше проводимо лабораторні роботи в режимі онлайн. Нелегко всім, але, напевно, найскладніше - першокурсникам. І так все нове, незвідане і незрозуміле, а тут ще й лабораторки "по телевізору".



Все ж намагаємось зробити так, щоб заняття мінімально відрізнялись від лабораторок в реалі. Так, вчора і сьогодні першокурсники мали лабораторне заняття з дисципліни "Екологія та охорона довкілля" - знайомились із правилами техніки безпеки в хімічній лабораторії та основним посудом і обладнанням.


Щоб забезпечити максимальну візуалізацію заняття викладачі тимчасово "позичили" на кафедрі, а частково порились у власних запасах: і ось маємо що, не лише на картинці показати, але і представити перед відеокамерою "вживу". Коробочки з лабораторним реманентом на останньому фото посту)


Отож, студенти дізнались: що можна, а, особливо, що НЕ можна робити в лабораторії; як за допомогою долоні (!) визначити запах рідини; чому може "літати" кришка ексикатора або, навпаки, майже навічно прилипнути до посудини; хто такий Ерленмейєр і чому його знають всі, хто працює в лабораторії; що таке титрування і як його проводять (побачили до чого тут гумова груша і піпетка та як змінюється колір титрованого розчину).


Ну і завершили ми наше спілкування спільним тренуванням у складанні гладких і складчастих фільтрів. Дуже сподіваємось, що ці знання і вміння вже скоро знадобляться в нашій Ж-808 на лабораторних роботах в режимі "real"



6 переглядів0 коментарів
bottom of page