top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

OPEN READINGS

Нещодавно у Вільнюсі закінчила свою роботу щорічна міжнародна конференція Open readings, присвячена фізиці та природничим наукам. Цього року на неї були запрошені наші студенти-екологи ВолодимирТобілко (ЕК 3-5) та Аліна Ковтун (ЕК 3-5).



Слухачам згідно розкладу конференції щодня пропонувалися лекції з різних дисциплін: біохімії, фізики, астрономії та суміжних їм предметів, які читали запрошені вчені з різних куточків світу. Також були представлені постерні роботи студентів, аспірантів та молодих науковців, запрошених на конференцію. Формат заходу після кожної лекції передбачав перерву на coffee break, де учасники мали змогу дискутувати стосовно отриманої інформації.

Цього року організатори запросили на конференцію одного з лауреатів нобелівської премії з фізики 2018 року Жерара Муру (Gérard Mourou). Він описав свою роботу з методів генерації високоінтенсивних, ультракоротких оптичних імпульсів, механізм їх функціонування та галузі застосування технології. Всі присутні отримали незабутні враження та грунтовні знання.




11 переглядів0 коментарів
bottom of page