top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Нові кроки в програмі академічного обміну Erasmus+

Сучасні тенденції європейської освіти дають змогу українським студентам, науковцям та організаціям, діяльність яких пов’язана зі сферами розвитку молоді, освіти, культури та спорту прийняти участь у наймасштабній сучасній програмі академічного обміну

.

Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні забезпечує допомогу та підтримку Виконавчому агентству з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури щодо запровадження в Україні Програм ТЕМПУС, ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти.

У Національному офісі даної програми було проведено семінар: "Міжнародна співпраця у сфері вищої освіти за програмою ЖАН МОНЕ" для представників навчальних, громадських та наукових установ України. Метою діяльності напряму Жан Моне є активізація евроінтеграційного дискурсу, сприяння досконалості евроінеграційних студій, залучення закладів вищої освіти до дослідження евроінтеграційних процесів та поширення ідей Об'єднаної Європи. В.о. завідувача кафедри інформатики Сергій Грибков та доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова прийняли активну участь у даному заході.

Тютором даної програми є менеджер напряму Жан Моне – Петро Крайнік. Під час семінару кожен учасник отримав вичерпні відповіді про напрями діяльності, умови, види та форми участі по різним видам програм Жана Моне.

Найбільшу зацікавленість викликала програма "Модулі Жана Моне", яка надає змогу розробити, викладати та проводити дослідження у різних напрямах з обов’язковим впровадженням евроінеграційних тематик або досліджень, що спеціалізуються на європейських студіях.

У співпраці з Представництвом ЄС в Україні, НЕО в Україні є контактним центром для всіх зацікавлених потенційних учасників, бенефіціарів і стейкхолдерів щодо заходів ЕАСЕА та Європейської Комісії в сфері (вищої) освіти.

6 переглядів0 коментарів
bottom of page