top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Обговорюємо другий Національний Визначений Внесок (НВВ2) України в рамках Паризької угоди

14 квітня засідання комітету Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ) з питань боротьби зі зміною клімату та адаптації до неї на тему «Архітектура кліматичного врядування та НВВ2: які завдання та можливі наслідки для України» зібрало понад 70 стейкхолдерів, які близько трьох годин активно напрацьовували пропозиції стосовно ризиків і амбіцій! Учасником засідання була доцент кафедри Оксана Ничик.

ПАЕУ ставить за мету не лише обговорити в широкому колі НВВ2 (після проведених консультацій проект розпорядження з урахуванням пропозицій і зауважень громадян винесуть на розгляд Кабінету Міністрів України), а й врахувати можливі ризики досягнення запропонованої цілі НВВ2.



На засіданні закликали всіх разом сьогодні подумати над наступним:

  • Які ви вбачаєте ризики в запропонованому НВВ2 та що конкретно пропонуємо (маємо сьогодні вибудувати конструктивний діалог)

  • Як розширити кількість заходів з нарощування потенціалу (capacity building), навчання та перенавчання для представників усіх зацікавлених сторін (від екологічних активістів до спеціалістів та керівників органів влади), особливо на місцевому рівні, в депресивних територіях і громадах які зазнають значних негативних впливів від зміни клімату або боротьби із нею.

  • Як ми спільно можемо допомогти в розробленні державних цільових програм щодо стимулювання місцевих органів самоврядування, ОТГ та бізнесу до впровадження заходів з екологізації та декарбонізації в усіх сферах економіки.

  • Що слід обов’язково врахувати в розробленні Українського зеленого курсу розвитку, як результат діалогу між державою, бізнесом, наукою та суспільством, щоб він відповідав духу Паризької угоди та європейським прагненням України.

  • Як стимулювати вже зараз розвиток спроможності міст та об’єднаних територіальних громад у забезпеченні необхідного національного внеску із зменшення викидів парникових газів.



Уже невдовзі експерти комітету з кліматичної політики поділяться напрацюваннями та позицією Professional Association of Ecologists of Ukraine

9 переглядів0 коментарів
bottom of page