top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Опановуємо найкращі світові практики управління безпекою

12 березня Європейським співтовариство з охорони праці було організовано просвітній вебінар «Гід по оновленим стандартам захисту рук». До участі у вебінарі було запрошено викладачів кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету. Спікером заходу виступив Дмитро Муляревич (м. Мінськ), провідний спеціаліст компанії Ansell - світового лідера у виробництві захисних рукавичок.

Під час вебінару учасники дізналися про вимоги європейських стандартів безпеки праці, розібралися у маркуванні засобів індивідуального захисту та особливостях їх використання, а також отримали відповідь на актуальне питання сьогодення – чи реальний захист рук від COVID -19?

Під час вибору рукавичок для захисту від вірусів, подібних вірусу COVID-19, важливо знати, які існують нормативні стандарти щодо забезпечення належного захисту.

В Європейському Союзі стандарт EN ISO 374-5 VIRUS регламентує кількісну оцінку здатності рукавичок захищати користувачів від бактерій, грибків і вірусів. Маркування EN 374-5 VIRUS на упаковці рукавичок вказує, що для цих рукавичок була доведена герметичність при випробуваннях, виконаних відповідно до стандарту EN 374-2:2014.



У Північній Америці здатність рукавичок захищати від мікроорганізмів визначається стандартом ASTM F 1671. Як і при випробуванні за стандартом ISO 16603/16604, з одного боку випробувальної камери додається бактеріофаг і протягом певного часу прикладається тиск. Це випробування дозволяє визначити, чи проходять через рукавичку будь-які мікроорганізми, наприклад віруси.

Бактерії зазвичай мають розмір від 1 до 10 мікрометрів. З іншого боку, розмір вірусу становить від 1/10 до 1/100 від розміру бактерій. Маленький розмір вірусу дозволяє йому легко проходити через мікроотвори в звичайних захисних рукавичках. Однак рукавички, які відповідають стандартам EN ISO 374-5 VIRUS або ASTM F 1671 утворюють ефективний бар'єр навіть від дрібних вірусів.

Учасники вебінару подякували організаторам і доповідачам за цікавий, насичений захід, висловили бажання продовжити співпрацю та одержали приємний бонус - запрошення на наступний вебінар, який буде присвячено захисту працівників при роботі з хімікатами. Чекаємо на зустріч!

18 переглядів0 коментарів
bottom of page