top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Основи біоекономіки в рамках проекту «Центр Європейського Союзу Жана Моне»

Чи вистачить ресурсів для людства? Чи зможе населення планети забезпечити себе через 30 років якісними продуктами харчування? Логічні питання, що виникають на фоні споживацького та агресивного використання людиною природних ресурсів. Має бути рішення...



Біоекономіка – це виробництво, утилізація та збереження біологічних ресурсів, що включає відповідні знання в науці, технологіях та інноваціях для надання інформації, товарів, процесів та послуг у всіх секторах економіки, спрямованих на сталий розвиток. Саме біоекономіка спроможна вирішити низку економічних, екологічних та соціальних проблем, а саме: забезпечити населення якісними продуктами харчування, скоротити виробничі енерговитрати, здійснити перехід до органічного землеробства, відновити земельний ресурсний потенціал тощо. Тобто біоекономіка як високотехнологічна частина економіки являє собою новий підхід до раціонального використання ресурсів та їх відновлення, підвищення енергоефективності та стійкості сільського господарства і промисловості.




Саме про розвиток біоекономіки в Європейському Союзі та її перспективи в Україні йшла мова в лекції, прочитаній доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Ничик студентам спеціальностей 101, 181 та 183 в межах проекту Центру Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки програми Еразмус+.

3 перегляди0 коментарів
bottom of page