top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Оцінка впливу на довкілля - важливий етап впровадження діяльності харчових підприємств

Студенти груп ЕК-4-3 та ЕК-4-3ск завершили вивчення дисципліни щодо оцінювання впливу на довкілля. Згадана дисципліна – дуже важлива для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія». Оцінка впливу на довкілля (ОВД), або оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС) призначена для виявлення особливостей, інтенсивності та ступеня небезпечності планованої господарської діяльності будь-якого виду на стан довкілля і здоров'я населення. ОВД – процедура перед початком планованої господарської діяльності. Вона передбачає підготування суб’єктами господарювання, органами державної влади й органами місцевого самоврядування відповідного звіту. А також – проведення громадського обговорення, аналізу інформації, наданої у звіті та надання висновку з ОВД уповноваженим органом.

Основним практичним завданням студентів у ході курсу було підготування звіту з ОВД. Звіт стосувався підприємств – майбутніх об’єктів дослідження дипломних проектів здобувачів означених груп.

Перша доповідь – виконана старостою групи Вікторією Іллюшею була присвячена ОВД ВАТ “Вінницький міський молочний завод”.



Основними джерелами утворення забруднюючих речовин у звіті визначено: печі для випікання вафельних стаканчиків цеху по виробництву морозива, дільниця мийки обладнання і тари для молочних продуктів, аміачно-холодильна компресорна станція, цех сухого молока, зварювальне виробництво, різальне виробництво, ремонтно-механічне відділення, деревообробне виробництво, холодильне виробництво.

Вікторія Іллюша успішно провела дослідження, яке виявило забруднення навколишнього середовища в процесі виробництва шкідливими речовинами (діоксид азоту, оксид вуглецю, метан, ртуть тощо). І – комплексно оцінила наслідки таких впливів на екосистеми Вінниччини.



Така практична підготовка, разом із теоретико-методичними складовими, – необхідна для підготування успішних екоменеджерів.

7 переглядів0 коментарів
bottom of page