top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Перші кроки в проведенні екологічного аудиту

Екологія – основа всього живого! Про актуальність екологічних проблем у сучасному світі годі і говорити, тому професія еколога важлива і дуже пізнавальна.

Обрана спеціальність дає великий вибір для бази проходження практики. Студентка 2-го курсу магістратури еколог-аудитор Коваль Марина надала перевагу підприємству плодоовочевої консервної промисловості ТОВ «ЕКО-СФЕРА», що на Вінниччині. Завод займається переробкою плодів та виготовленням концентратів, соків та нектарів, газованої та мінеральної води, а також належить до п’ятірки найбільших виробників соків України.

Основною метою практикантки еколога-аудитора є проведення екологічного контролю над джерелами забруднення, що завдають шкоди навколишньому середовищу.

Під керівництвом головного технолога Ткачук А. В. студентка ознайомилася з усіма стадіями виробництва соків та нектарів в упаковці із комбінованих матеріалів асептичним способом: починаючи від приймання сировини і закінчуючи фасуванням готової продукції. Вдалося провести контроль якості пом’якшеної води та готової продукції, органолептичних, фізико–хімічних та мікробіологічних показників, перевірку якості упаковки та маркування, а також зробити посіви в мікробіологічній лабораторії підприємства.

Наступним кроком стало знайомство з базою нормативних документів та допомога у контролі за джерелами забруднення НПС. Марина отримала змогу попрацювати з дозволами на викиди, скиди та утилізацію відходів.

Пізнавши всі аспекти виробництва майбутній аудитор під керівництвом керівників практикивід підприємства та університету виявила та оцінила всі екологічні ризики на ТОВ «ЕКО-СФЕРА» та успішно провела провела екологічний аудит.

Студентка, пройшовши практику здобула нові знання у сфері екоогічного аудиту та отримала неоціненний досвід для своєї професії.



11 переглядів0 коментарів
bottom of page