top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

Сіті-фермер - професія майбутнього чи вже реальність? Мотиваційна лекція від випускника-еколога

Чи знаєте ви, що до переліку топ-25 професій майбутнього входять сіті-фермер та урбаніст-еколог? Майбутнє вже настало, і ми пишаємось, що наш випускник вже має значний досвід ведення успішного бізнесу в одному з цих напрямків.



Дуже важливо вчасно зустріти того, хто спрямує тебе в житті саме туди, куди треба) Може якраз сьогодні наші студенти і познайомились із такою людиною. Тільки що закінчилась відеозустріч студентів-екологів усіх курсів із випускником нашої кафедри Олесем Кубраком. Олесь - це той, кого називають Self made person. Нині він є власником успішного і, головне, такого, що активно розвивається, бізнесу. Це вирощування екологічно чистої мікрозелені ("мікрогрінів") для ресторанів і споживачів - без жодних штучних добавок і стимуляторів та ще й в екологічно безпечній упаковці. Це отримання "їстівних квітів" (з наших рідних чорнобривців ) для прикрашання солодощів. Це равликова ферма та виготовлення з них вишуканих страв із різноманітними соусами. Напевно найкраще схарактеризують сьогоднішню зустріч відгуки наших студентів.



Даринка Казьмірук: Сьогодні я відвідала чудову відео-конференцію в Zoom, в якій Олесь Кубрак розповів про дуже цікавий та нестандартний бізнес - вирощування мікрогріну та равликів. Також надихнув, що не потрібно здаватися, йти до своєї мрії, яку поставив перед собою, незважаючи на труднощі)


Iryna Hulevata: Була приємно вражена таким ростом, за такий короткий час і можна сказати, що лише власними силами. Дуже мотивує, в плані власного розвитку і пошуку свого покликання.



Валерія Вишнева Дааа,було дуже цікаво. А головне - мотивуюче. Адже Олесь Кубрак розповів про увесь свій шлях. Після цієї лекції розумієш, що головне бажання та базові знання. Дуже класно було)



Євгенія Омельченко: Розповідь Олеся Кубрака про свій екобізнес мене дуже зацікавила і вразила. Вирощування мікрогрінів, равликів та їстівних квітів, у наш час, на мою думку, дуже актуально і цікаво. Це новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування.Сьогодні вирощування мікрогрінів стає популярним видом агробізнесу. Але вражає те, що виростити мікрогріни можна і в підвалах житлових приміщень. Мікрозелень здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Таким чином, одержувана мікрозелень — екологічно чистий і органічний продукт. Тому це не тільки цікаво, а й ще корисно для здоров'я людини. Дуже вдячна за настанови і поради Олеся Кубрака!



Дякуємо Олесеві за таку реально мотивуючу зустріч, про успішність якої свідчила вдвічі довша запланованого тривалість - до повторних заходів у Zoom, а потім до повного розряджання Олесевого телефону.



P.S. Маленьке доповнення: взагалі-то це планувалась лекція з дисципліни "Екологія міських та промислових систем" (лектор Oksana Nychyk), яка несподівано перетворилась на таку емоційну екобізнес-подію).



132 перегляди0 коментарів
bottom of page