top of page
SWD-2011-06-20-164729-201-1920x1280.jpg

У рамках відзначення Дня охорони праці відбулася гостьова лекція

Щорічно 28 квітня в Україні з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань безпеки праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем безпеки та здоров’я на роботі.



Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2 та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці.


За рекомендацією Міжнародної організації праці в цьому році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі має бути присвячено стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. Гасло зазначеного заходу «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».



Напередодні відзначення Дня охорони праці в нашому університеті за сприянням кафедри екологічної безпеки та охорони праці відбулася гостьова лекція для студентів третього курсу спеціальності 242 «Туризм». Лекцію на тему «Шляхи підвищення результативності функціонування системи управління охороною праці» провела кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці Таірова Тамара Миколаївна. Під час доповіді науковець розповіла про стан виробничого травматизму в Україні, звернувши основну увагу на причинах нещасних випадків на підприємствах. Також було наведено результати аналізу світового досвіду оцінювання професійних ризиків і надано рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці.



На завершення гостя побажала всім міцного здоров’я, а присутні щиро подякували за цікаву та корисну лекцію.

27 переглядів0 коментарів
bottom of page